Trainingen

Trainingen
De vaste trainingsavonden zijn maandag- en donderdagavond tijdens het zomerseizoen en vrijdagavond in het winterseizoen en vinden plaats onder de begeleiding van ervaren trainers. Deze training duurt 1 uur en is éénmaal in de week op één van de genoemde avonden. Voor wedstrijdrijders zijn er speciale trainingen, alsmede extra trainingen. Exacte informatie over onze trainingstijden treft u aan onder button “TRAINERS/EHBO”.

Activiteiten
Naast het trainen worden er ook andere activiteiten georganiseerd door onze club. Zoals een jaarlijkse skeelerwedstrijd , toertocht, diverse activiteiten voor de jeugd gedurende het seizoen, clubkampioenschap en vele andere. Meer informatie over onze activiteiten treft u aan op deze pagina.

Iedereen is welkom
Skaten of skeeleren is door iedereen te leren, maar hoe jonger je er mee begint hoe gemakkelijker het is om de techniek te leren. Nieuwe leden worden ingedeeld in een groep die bij hun techniek en conditie past. Er is geen minimum leeftijd, als je maar zelfstandig kunt rijden. Ook is er een groep voor de recreanten en mensen die graag toertochten rijden.

Train een keertje mee
Hierbij nodigen wij je uit om een keertje mee te trainen. Zo maak je kennis met de mensen, de sportiviteit en weet je of onze club iets voor je is. Vooraf hoef je je alleen te melden bij één van de trainers. Ook kun je langskomen op onze jaarlijkse opendag

Ieder lid van de vereniging kan één maal per week terecht voor een trainingsavond in een groep afgestemd op het eigen niveau.
Daartoe worden er groepen samengesteld aan het begin van ieder seizoen.

Veiligheid
Veiligheid is juist bij skaten en skeeleren een belangrijke factor. Daarom heeft RST er voor gekozen om een valhelm verplicht te stellen tijdens trainingen.( dus: skeelers aan helm op!)

Faciliteiten
In de zomer (van eind maart tot eind september) heeft RST de beschikking over de Ijs/skeelerbaan van Ijsclub de Volharding, gelegen aan de Kweldijk te Zuilichem,

die voor de trainingen en wedstrijden gebruikt kan worden.

We trainen als volgt

Maandag en donderdagavond Jeugd van 18.30uur tot 19.30uur

Maandag en donderdagavond Senioren van 19.30uur tot 20.45uur

Vrijdagavond winterperiode
Jeugd van 19.30 – 20.30
Senioren van 20.30 – 21.30

Jeugd is basisschool leeftijd en jonger, Senioren is iedereen vanaf leeftijd middelbare school.
Er wordt in 1 of meerdere groepen getraind op verschillend niveau

Voor meer info mag u altijd één van de bestuursleden mailen/bellen.