Wedstrijd regelement

Wedstrijd regelement

Uitrusting

  1. Het dragen van een deugdelijke met keurmerk (EN-1078) (fietshelm, skatehelm; geen skihelm) en goedbevestigde helm is verplicht ten tijde dat een rijder zich met Inline- skates op het wedstrijdparcours bevindt. Het is niet toegestaan met de helm in de hand of met de helm niet vastgeklikt/gegespt op het hoofd zich op het parcours te begeven.
  2. In een individuele tijdrit is het toegestaan om met een goedgekeurde tijdrithelm te rijden.
  3. Het wordt geadviseerd tijdens de wedstrijd voldoende beschermende materialen tedragen elleboogbeschermers, kniebeschermers en een (ook voor anderen) veilige engoedbevestigde bril.
  4. Het is de deelnemers uitdrukkelijk niet toegestaan voorwerpen te dragen, waarbij vantevoren ingeschat kan worden dat daardoor bij een ongeval een verhoogd risico op schade of letsel ontstaat. Denk hierbij aan zeer grote horloges, wenkbrauwpiercings, grote oorbellen, ‘buitenboord beugel’ en harde pols- en/of elleboogbeschermers.
  5. Het is rijders tijdens de KNSB-Inline-skatewedstrijden verboden gebruik te maken van elektronische, elektrische hulp-, controle- of communicatiemiddelen.
  1. Een Inline-skate mag maximaal 6 wielen bevatten.
  2. De maximale wieldoorsnede is voor:Masters, Senioren, Junioren A en Junioren B 110mmKadetten en Pupillen 100mm
    Pupillen 2,3 en 4 90 mm

De maximale lengte van een Inline-skate (inclusief wielen) mag 50 cm bedragen.
Een rem is niet toegestaan. Zogenaamde klapskates en Inline-skates met hydraulische demping zijn wel toegestaan.

Als u het gehele  regelement met nog meer regels en info eens rustig na wilt lezen klikt u dan op de link onderaan dit artikel en u komt op de desbetreffende site
Nationaal wedstrijdreglement Algemene bepalingen